جمعه گذشته فرانتس بکن باوئر هفتادمین سالگرد تولد خود را جشن گرفت. نام بکن باوئر معروف به قیصر فوتبال آلمان همواره چه به عنوان بازیکن، چه سرمربى و چه رئیس باشگاه با موفقیت گره خورده بوده است.
فرانتس بکن باوئر شخصیتى منحصر به فرد در فوتبال آلمان و حتى دنیا محسوب مى گردد، بکن باوئر فاتح جام هاى جهانى 1974 و 1990 به عنوان بازیکن و سرمربى دست نیافتنى است و نباید فراموش شود که در پس تمامى این موفقیت ها تلاش فراوان و کار سخت نهفته است. به عنوان بازیکن وى علاوه بر قهرمانى هاى متعدد در بوندسلیگا و DFB Pokal، به همراه بایرن مونیخ لیگ قهرمانان اروپا و باشگاه هاى جهان را نیز فتح نموده و با تیم ملى آلمان نیز قهرمان رقابت هاى یورو 1972 و جام جهانى 1974 بوده است، موفقیت هایى که با مقیاس هاى معمولى هرگز قابل سنجش نمى باشد.
فرانتس بکن باوئر در سال 1965 در حالى که تنها در شش بازى از بوندسلیگا به میدان رفته بود، توانست در بازى هاى انتخابى جام جهانى 1966 مقابل سوئد اولین تجربه ملى خود را پشت سر بگذارد. بکن باوئر را مى توان خالق پست لیبرو در فوتبال دانست و بى تردید وى از بهترین هاى تاریخ این رشته ورزشى محسوب مى گردد و نام او در این زمینه در کنار بزرگانى همچون پله و مارادونا قرار مى گیرد. بعد از پایان دوران حرفه اى فعالیت بکن باوئر به عنوان بازیکن، پست سرمربى گرى در تیم ملى آلمان خالى مانده بود و وى با عهده دار شدن هدایت این تیم توانست در دو جام جهانى متوالى 1986 و 1990 آلمان را به فینال برساند و قهرمانى را در سال نود براى آلمان ها به ارمغان بیاورد و "بروید و فوتبال بازى کنید" جمله معروف وى به شاگردانش پیش از پیروزى مقابل آرژانتین در فینال رم بوده است. بعد از فتح جام جهانى توسط آلمان ها عکس هاى بکن باوئر که به تنهایى در دایره میانى میدان ایستاده بود هرگز از ذهن دوستداران فوتبال آلمان محو نخواهد شد، بکن باوئر خود در مورد آن صحنه تاریخى مى گوید:"آن لحظه براى من بسیار تاثیرگذار بود و تنها به دنبال آرامش خود بودم و به کناره گیرى از تیم ملى فکر مى کردم."، بعد از این رقابت ها بکن باوئر تصمیم خود را عملى نمود و هدایت تیم ملى آلمان را به برتى فوگتس سپرد تا یکى از اشتباهات خود در فوتبال را مرتکب شود. در حقیقت او با صحبت هاى خود در زمینه شکست ناپذیر ماندن تیم ملى آلمان، بارى سنگین را براى برتى فوگتس باقى گذاشت و توقعات را از تیم بالا برد که فوگتس هرگز توفیقى در برآورده نمودن آنها نداشت.
فرانتس بکن باوئر بعد از حضورى کوتاه مدت بر روى نیمکت مربى گرى المپیک مارسى بار دیگر در سال 1994 به بایرن مونیخ تیمى که بین سال هاى 1958 تا 1977 به آن وفادار مانده بود، بازگشت و توانست عنوان قهرمانى بوندسلیگا را براى این تیم به عنوان سرمربى به ارمغان بیاورد و از همین فصل به مدت پانزده سال نیز بکن باوئر ریاست باشگاه را عهده دار بود. در این مدت قیصر همچنین توانست میزبانى جام جهانى 2006 را براى آلمان به ارمغان بیاورد و فعالیت هاى بکن باوئر در این زمینه تاثیر بسیار فراوانى داشته است.
در واقع چه کسى به جزء بکن باوئر از چنین هنرى براى به ارمغان آوردن جام جهانى به آلمان برخوردار بوده است؟ و چه کسى مى توانست به جزء وى با اقتدار کامل در ریاست کمیه برگزارى جام جهانى 2006 را عهده دار شود؟ در این سال ها همچنین بکن باوئر عضو کمیته اجرایى فیفا بوده و با وجود جنجال هاى اخیر در مورد اعطاى میزبانى جام جهانى سال هاى 2018 و 2022 به روسیه و قطر توسط این کمیسیون، وى از هر گونه اتهام و فساد مالى مبرا ماند.
فرانتس بکن باوئر اما در سال هاى اخیر تا حدودى از فوتبال خود را دور نگه داشته، اما وى همچنان به عنوان یکى از پرطرفدارترین کارشناس تلویزیونى محسوب مى گردد و در انتخابات ریاست یوفا و فیفا نیز همواره از وى به عنوان یکى از کاندیداهاى اصلى نام برده مى شود. اما بعد از مرگ فزرند او اشتفان در این تابستان فرانتس بکن باوئر کمى آرام تر و متفکرتر شده و بیشتر زمان خود را در کنار خانواده اش صرف مى نماید.
از وب سایت Deutsche Welle
خیلی بزرگواره . دمش گرم. تنها چیزی که کم داره اون جذبه چهره که مثلا تو فیس افنبرگ، شواینی ، کان و... ولی فوتبالش و شعور فوتبالیش یکی بود .