به گزارش وبلاگ کانون هواداران بایرن مونیخ در ایران، بایرن مونیخ در بازى های اخیر خود عملکردى مقتدرانه داشته است و بى تردید عملکرد این تیم در خط دفاعى تاثیر زیادى بر این موضوع داشته است.
658 دقیقه است که بایرن مونیخ چه در بوندسلیگا و چه در لیگ قهرمانان گلى دریافت ننموده که این خود از زمان حضور پپ گواردیولا یک رکورد به حساب مى آید. آخرین بار سى ام آگوست مانوئل نویر دروازه خود را گشوده شده، دیده است.
مانوئل نویر براى آخرین مرتبه دقیقا مقابل شالکه تیم سابق خود دروازه خود را گشوده دیده است. در دیدارى که بایرن مونیخ در شهر گلزن کرشن مقابل شالکه به تساوى 1:1 دست یافت. اما از این دیدار به بعد بایرن مونیخ در همه دیدارهاى خود در بوندسلیگا و لیگ قهرمانان موفق به بسته نگه داشتن دروازه خود چه با دفاع زنجیرى چهار نفره و چه سه نفره شده است و حتى اینکه چه مدافعى در ترکیب اصلى قرار گرفته، در این موضوع تاثیرى نداشته است.
در هفته هاى اخیر به دلیل تراکم بازى ها و فاصله اندک بین دیدارها، پپ گواردیولا سرمربى تیم مجبور به استفاده از سیستم چرخشى براى تیم خود بوده است. حتى در این مدت هولگر بداشتوبر و ژروم بوآتینگ از مدافعین اصلى تیم نیز به دلیل آسیب دیدگى توانایى حضور در بازى را نداشته اند. با این حال بایرن مونیخ در هفت دیدار و با استفاده از هفت ترکیب مختلف در خط دفاعى موفق به بسته نگه داشتن دروازه خود شده است.
در این بازى ها دانته، بوآتینگ، بن عطیه و در اوایل بداشتوبر در مرکز خط دفاعى به بازى گرفته شده اند که با قرار گرفتن فیلیپ لام، خوان برنات، داوید آلابا، رافینیا و حتى سباستین روده در کناره ها این خط چه با سه مدافع و چه با چهار مدافع تکمیل شده است. پپ گواردیولا در این هفت بازى با بهره گیرى از این بازیکنان به چیدمان هاى متفاوت و کارآیى رسیده است، اما قدرت بایرن مونیخ در انتهاى زمین را تنها باید مدیون عملکرد خط دفاعى این تیم دانست؟
بى تردید دلیل این اقتدار را باید در جلوى میدان جستجو نمود، جایى که بازیکنان تهاجمى مونیخى با پرسینگ هدف دار اجازه بازى سازى موثر به بازیکنان حریف را نمى دهند و آنها اغلب مجبور به ارسال پاس هاى بى هدف رو به عقب مى شوند و در نهایت توپ با ارسال یک پاس بلند بى دقت از سوى بازیکنان حریف در اختیار مردان گواردیولا قرار مى گیرد. در واقع نوع بازى هافبک ها و حتى مهاجمین بایرن مونیخ به صورتى است که زمان لازم براى بازى سازى معقول ومنطقى از حریف گرفته مى شود. برگزیدن چنین روشى براى دفاع کردن البته جدید نیست، اما در حال حاضر بایرن مونیخ به خوبى آن را اجرا مى نماید.
آرین روبن بعد از دیدار مقابل هانوفر در این زمینه گفت:"ما بسیار تهاجمى بازى کردیم و فوتبالى سراسر هجومى نشان دایم." که البته منظور او تنها بازى با توپ هم تیمى هایش نبوده است، در صحنه به ثمر رسیدن یکى از گل هاى روبن در این دیدار، لام با دریافت پاس اشتباه بازیکن هانوفر و سپردن توپ به آرین روبن از قبل استارت زده، پایه گذار گل تیمش شده بود.
در این دیدار خوان برنات و رافینیا مدافعین کنارى بایرن مونیخ با حرکت و نفوذهاى مدام خود کار را براى بازیکنان کنارى هانوفر بسیار مشکل کرده بودند و نفوذ از میانه میدان با توجه به حضور آلونسو، لام و آلابا براى هانوفرى ها تقریبا غیر ممکن بود و به همین دلیل تنها چاره باقى مانده براى مدافعین این تیم ارسال پاس هاى بى هدف بلند به داخل زمین بایرن مونیخ بود.
بایرن مونیخ در تمامى دقایق و در اکثر نقاط زمین کنترل بسیار خوبى بر بازى داشت،علاوه بر این شاگردان گواردیولا در بازى سازى به ندرت دچار اشتباه مى شدند، اشتباه فردى خاصى از آنها دیده نشد و توپ به خوبى در بین آنها رد و بدل مى شد، روشى از بازى فوتبال که آرزوى هر سرمربی فوتبال است.
گواردیولا در این رابطه معتقد است:"ما نسبت به فصل گذشته کنترل بهترى نسبت به بازى داریم اما همچنان با نقطه ایده آل و کنترل کامل بازى فاصله زیادى داریم." گواردیولا البته انسانى کمال گرا است و حتى تحمل دیدن یک صحنه خطرناک بر روى دروازه خودى را ندارد.
658 دقیقه گل نخوردن البته در تاریخ باشگاه بایرن مونیخ رکورد محسوب نمى شود، چون مانوئل نویر در فصل 2011/12 توانسته بود به مدت 770 دقیقه دروازه خود را در تمامى رقابت ها بسته نگه دارد و او براى رسیدن به چنین رکوردى تنها با احتساب بازى هاى بایرن مونیخ در بوندسلیگا نیاز به 292 دقیقه دیگر دارد،چون اگر از بازى هاى بایرن مونیخ در لیگ قهرمانان مقابل منچسترسیتى و زسکا مسکو صرف نظر شود، نویر موفق به بسته نگه داشتن دروازه خود در 478 دقیقه شده است.
مانوئل نویر در صورت گل نخوردن تا روز هشتم نوامبر تا دقیقه 23 بازى مقابل آینتراخت فرانکفورت مى تواند رکورد خود را در این زمینه بهبود بخشد، البته تا آن زمان شاگردان گواردیولا باید به مصاف تیم هایى نظیر وردربرمن، دورتموند و مونشن گلادباخ بروند که حریفانى بزرگ به حساب مى آیند.
براى رسیدن به رکورد بوندسلیگا در زمینه گل نخوردن البته راه بسیار بلندى پیش روى مانوئل نویر قرار دارد. تیمو هیلدبراند در دو فصل 2002/03 و 2003/04 به مدت 884 دقیقه موفق به بسته نگه داشتن دروازه خود و ثبت رکوردى اعجاب انگیز در این زمینه شده است و مانوئل نویر و بایرن مونیخ در حال حاضر تنها نیمى از راه را پیموده اند.
ابته فکر کنم رکورد نویر نزدیک 1200 دقیقه بود نه 770 دقیقه.
شاید 770 دقیقه تو بندسلیگا گل نخورده بود
نویر انقلاب جدید در پست دروازه بانی است که از همه رکوردها با ارزش تر .
تولد ژردان شقیری مبارک
به نظرم بازی با هانوفر رو خیلی خوب بازی کرد دو تا پاس گل داد
نویر مهشره
امیدوارم این رکورد ادامه داشته باشه
نویر فوق العاده است .اما نباید از اقتدار تیم هم گذشت.بایرن امسال نسبت به سال قبل خیلی بهتر شده.یعنی تیم میدونه که در میدان چه کار خواهد کرد.مرسی پپ.بایرن امسال غیر قابل پیشبینی تر از آن است که تیم ها بتوانند برای شکست دادنش برنامه ریزی کنند.تا آخرین لحظه ترکیب مشخص نیست حتی در عین بازی هم نمیتوان ترکیب تیم را تشخیص داد.یعنی به سوی کمال .این نوع دفاع کردن جدید نیست چون در بارسای پپ دیده شده بود .قانون 6 ثانیه ی پپ معروف هست تو دنیا .چیزی که پپ آنرا در بارسا ابداع کرد و الان کم کم داره در بایرن هم اجرا میکنه .چیزی که به دفاع نوین در دنیا معروف شد.با یک سرچ ساده در گوگل میتوانید ببینید که قانون 6 ثانیه چقدر زیبا و نابود کننده است .ذهنی آنرا طراحی کرده که فراتر از فوتبال میاندیشد.مرسی پپ
از مسئولان وبلاگ خواهش میکنم خبر مربوط به 20 مربی برتر دنیا رو که منتشر شده رو اینجا هم بزارن.لیستی که صدر جدولش در اختیار پپ خودمان است.