به گزارش وبلاگ کانون هواداران بایرن مونیخ در ایران، پپ گواردیولا مربی است که مولفه هایی جدید وارد سیستم های فوتبالی می کند و علاقه ی خاصی به تغییرات زیاد در شرح وظایف بازیکنان دارد و پست هایی جدید با وظایف عجیب را بنیان می گذارد.
نگاه تیزبین و هوش بالای او یکی از مهمترین عوامل موفقیت گواردیولا است او سبکی جدید را در بارسلونا ایجاد کرد و سال ها بر قله ی فوتبال اروپا پادشاهی نمود در بایرن نیز پپ به دنبال نوع جدیدی از تاکتیک های فوتبالی است او با خرید های مانند گوتزه و تیاگو اهداف خاصی را دنبال می کرد که البته مصدومیت های متوالی تا جایی ادامه یافت که گواردیولا مجبور به استفاده از لام در خط هافبک شود تا به نوعی اولویت را عبور از شرایط بحرانی بداند.
بایرن در این فصل تنوع زیادی در خط هافبک و حمله داشته است آن ها ترکیب های مختلفی را در خط جلوی خود امتحان کرده اند که در شرایط خاص به نتیجه هم دست یافتند. گاهی مانژوکیچ روی نیمکت بازی را شروع کرد و مولر و گوتسه نقش مهاجم کاذب را بازی کردند و گاهی نیز مانژو شروع کننده بازی بود. در خط هافبک نیز تیاگو، مارتینس و لام تا شواین اشتایگر همگی تجربه ی بازی در هافبک دفاعی را داشته اند.
اما آنچه در تفکرات گواردیولا برای سال نخست حضور خود در بایرن مشخص است اینکه، او به نوع جدیدی از شرح وظایف دفاع کناری علاقه دارد و به نظر مدافعان کاذب کناری را نیز وارد فرهنگ های فوتبالی می کند او اولین بار این سیستم را در چند دقیقه ی پایانی بازی مقابل چلسی در سوپر کاپ اروپا بکار گرفت از همان بازی بود که بحران مصدومان بایرن شروع شد تا این تاکتیک برای ادامه فصل ابزار لازم را نداشته باشد.
تا اینکه در بازی برگشت یک چهارم نهایی مقابل منچستر یونایتد پپ مجبور شد تا تفکرات اوایل فصل خود را دوباره مرور کند و شاید کاملا تصادفی این ایده را دوباره در ذهن بپروراند در این دیدار شواین اشتایگر، خاوی مارتینس محروم بودند و تیاگو نیز مصدوم. تونی کروس تنها هافبک باقی مانده برای گورادیولا بود اما این هافبک جوان تجربه ی چندانی برای بازی در پست هافبک دفاعی نداشت و خصوصیات درگیرانه برای این پست برخوردار نیست پپ برای پوشش کروس به فکر استفاده از لام و آلابا افتاد آن ها هنگامی که توپ به کروس می رسید به سمت داخل حرکت می کردند تا نقش دو هافبک دفاعی را به خود گرفته و کروس آزادانه به سمت جلو حرکت کند و در هنگام لو رفتن توپ نیز جلوی ضد حملات حریف را بگیرند.
اما این سیستم پپ چند مشکل اساسی داشت اول اینکه اندک فضایی هم که در میانه ی میدان می توانست نصیب باواریایی ها شود اینگونه از بین می رفت ثانیا در هنگام ضد حملات خصوصا وینگر های با کیفیتی مانند رونالدو و بیل می توانند از کناره ی باز تیم براحتی عبور کرده و موقعیت خطرناکی را ایجاد نمایند نکته ی دیگر هم این بود که با مرکزی شدن مدافعان کناری همکاری و نفوذ های کمتری بین زوج های آلابا و ریبری یا روبن و لام صورت می گرفت. آنچه سرمربی بایرن از تاکتیک جدید خود می خواست استفاده از ریبری و روبن و نفوذ های آن ها تا کناره محوطه ی جریمه و ارسال به پشت محوطه بود تا با هجوم هافبک های متعددی که در این سیستم به کار گرفته بود ضربه ی نهایی را وارد کند ولی بدلیل خالی بودن نیمکت بایرن نتوانست گزینه هایش را به خوبی در این تاکتیک امتحان کند تا پس از گل تساوی تغیر سیستم داده و گوتسه جای خود را به رافینیا بدهد تا سیستم 2-3-2-3 بایرن به 4-3-3 تغییر کند.
گواردیولا تصمیم گرفت در بازی با دورتموند که پیش از دیدار نیز آن را آزمون مهمی برای بایرن دانسته بود بازیکنان دیگری را در این تاکتیک بکار بگیرد تا سعی و خطای خود را کامل کرده و به نتیجه ی بهتری دست یابد او اینبار شواین اشتایگر را جانشین کروس در خط هافبک کرد و لام را نیز به جای مولر در ترکیب بکار گرفت تا از ترکیب این دو در پست هافبک استفاده کند. حتی در اواسط نیمه اول هم شواینی را به عقب تر آورد تا مرکزیت را از لام گرفته و باستین هافبک هدف مونیخی ها شود. آن ها در این بازی چند باری موفق شدند با پاس به عقب هایی که از سوی ریبری و روبن به خط هافبک ارسال شد موقعیت شوت زنی ایجاد کنند اما ضد حملات خطرناکی را به جان خریدند پپ تا 20 دقیقه انتهایی بازی هم همین روش را ادامه داد چون می دانست که این بهترین بازی تدارکاتی آن ها برای دیدار مقابل رئال است.
البته این ها فرضیه هایی است که میتوان در مورد تاکتیک های پپ در دو بازی اخیر بایرن مطرح کرد اما به نظر تست هایی که او از بازیکنان بایرن گرفت چندان موفق نبود و حالا برای اتخاذ تصمیم نهایی باید در طول یک هفته ی باقی مانده به دیدار مقابل رئال شرح وظایف بازیکنان را بهتر توجیه کند و یا به سیستم گذشته ی خود باز گردد.
پپ بهتره این سیستم های آزمایشی رو در بازیهای تدارکاتی اول و وسط فصل و تعطیلات امتحان کنه که البته بازی با دورتمند هم به نوعی بازی تدارکاتی سنگینی محسوب میشد.... ببینیم رئال میتونه رکورد پارسال بارسلون که هفت تایی شد رو بشکنه!!!!!!
پپ خودش میدونه با رئال مادرید چه ترکیبی بریزه.پپ قاتل رئاله.
نمیدونم قضیه چیه که بایرن خیلی راحت گل میخوره و سخت گل میزنه دفاع نمیتونه از ضد حمله ها جلو گیری کنه
من هم تنها ضعف رئال رو تو این فصل دفاع شکننده وضعیفش که به راحتی از هم میپاشه میدونم!!!برای مقابله با ریال ومخصوصا فرارهای بیل ورونالدو باید کاری کرد نمیدونم.....
اقای پپ هر سیستمی دوست داری استفاده کن هر سیستمی دوست داری طراحی کن ارنج کن باخودته ولی من جامو میخوام باید میراث یوپ بزرگ .........
یکی از دوستان یه نظر فوقالعاده داد خیلی منو تحت تاثیر قرار داد دوست دارم باز تکرارش کنم که هوادارای بایرن خوب در موردش فکر کنند در سال های نه چندان دور هیچ تیمی دو سال پشت سر هم با اقتدار بازی کنه و سطح تیمشو حفظ کنه که بتونه انقدر مثل بایرن خودشو به سه گانه نزدیک کنه مثل اینتر چلسی منچستر که همین سالهای قبل قهرمان شدند نتونستند از دهباره قدرت نمایی کنن شاید اگه هاینکس بود شاید بایرن مثل اونا میشد مگه هاینکس دو فصل اول توو بایرن چی کار تونست بکنه که از گواردیولا انتظار دارید بترکونه نکته بعدی اینکه بر فرض خیلی قشنگ و جنگنده دقیقا مثل پارسال کوبنده بازی کنیم ولی نتونیم جام بگیرم مثل فینال با چلسی ما قشنگ بازی کردیم اونا جامو بردند بالای سر اصلا کسی اومد بگه افرین یایرن چقدر قشنگ بازی کردی همه گفتن چلسی بایرنو توو خاک خودش برد قهرمان شد مارو مسخره کردن مگه توو او فینال معروف که بایرن جلو منچستر خیلی عالی و قشنگ بازی کرد صدهزار درصد حق بایرن بود جامو دادن به ما همه گفتن منچستر بایرنو له کرد پس فقط نتیجه مهمه که پپ توو بازیهای حساسه داره بدست میاره گور بابای باز ی قشنگ به امید سه گانه دیگر
مقاله ی جالبی بود
من هم دلم میخواد بایرن دوباره امسال بره فینال اروپا، دیگه تعداد گل و نوع بازی مهم نیس و نتایج در بوندس هم الان اهمیت نداره.
انشاالله که بایرن امسال قهرمان لیگ قهرمانان اروپا 2014 بشه
افسایدگیری از میانه زمین خودی با مدافعان پوششی کند تنها مشکل حال حاضر بایرنه که البته ضعف این روش در برابر تیمهای معمولی بوندسلیگا به چشم نمیاد ولی در برابر تیمهای قوی تر که با حفظ توپ بالای بایرن مجبور به ضد حمله میشن کاملا اشکار میشه از این رو بهترین حریف واسه بایرن ریال مادریدیه که اونها هم اتفاقا دوست دارن توپ رو بیشتر در اختیار داشته باشن
آره خوراک بایرن تیماییه که دوست دارن حفظ توپ کنن رئال هم همینطوره خوشبختانه