به گزارش وبلاگ کانون هواداران بایرن مونیخ در ایران٬ اگر بخواهیم از دو هافبک محوری فوتبال دنیا نام ببریم که می توانند در بهترین حالت ضرباهنگ و سرعت بازی را تعیین کنند، بی تردید ژاوی ارناندز و باستین شواین اشتایگر دو نمونه عالی هستند.
این دو ستاره می توانند به خوبی توپ را در مناطق مختلف زمین به حرکت دربیاورند و به تیم های شان کمک کنند تا بهترین فوتبال های اروپا را به نمایش بگذارند. آنها برای تیم های ملی کشورشان هم چنین نمایش هایی را تکرار می کنند.
در آستانه دیدار بایرن- بارسا در نیمه نهایی چمپیونزلیگ، در اینجا نگاهی داریم به آمارهای ویژه این دو ستاره:
قد:
ژاوی: 1.70 متر
شواین اشتایگر: 1.83 متر
ژاوی قد و قامتی تقریبا به اندازه دیگر هافبک درخشان بارسا، آندرس اینیستا، دارد اما این جثه کوچک نتوانسته مانع از ارائه بازی های فوق العاده آنها در سبک خاص بارسا- تیک تاکا- شود. ژاوی در مصاحبه با نشریه ال موندو دپورتیوو گفته بود:" زمانی بازیکنان کوتاه قامت به عنوان بازیکنانی بد شناخته می شدند اما ما اکنون در سیاره دیگری هستیم."
قهرمانی در لیگ داخلی:
ژاوی: 6
شواین اشتایگر: 6
اولین قهرمانی ستاره آلمانی در بوندس لیگا به یک دهه قبل برمی گردد؛ در تیمی که الیور کان کاپیتانآن بود و ستاره هایی مانند بیزنته لیزارازو و میشائیل بالاک را در اختیار داشت. او این فصل ششمین قهرمانی اش با بایرن را با یک گل پشت پای عالی به دست آورد.
اولین قهرمانی ژاوی با بارسا، در اولین فصل حضور او در نوکمپ به دست آمد؛ در فصلی که ژاوی در بیشتر هفته ها ذخیره پپ گواردیولا بود. شش سال طول کشید تا ژاوی به یک جام دیگر دست پیدا کند. او با بارسا در 7 فصل، 5 بار قهرمان شد تا تعداد قهرمانی هایش به 6 برسد. آخرین قهرمانی او در سال 2011 به دست آمد و اگر بارسا این فصل هم بتواند قهرمان شود، تعداد قهرمانی های ژاوی از شواینی پیشی خواهد گرفت.
مشارکت در گل های تیم در رقابت های چمپیونزلیگ فصل 13-2012:
ژاوی: 5 (1 گل و چهار پاس گل)
شواین اشتایگر: 5 (2 گل و سه پاس گل)
هر دو تنها یک دیدار تیم شان در رقابت های این فصل چمپیونزلیگ را از دست دادند. آنها در 9 بازی، روی 5 گل تیم شان تاثیر مستقیم داشتند. ژاوی 4 پاس گل برای هم تیمی هایش فراهم کرد و یک گل هم زد (در دیدار رفت یک چهارم نهایی مقابل پاری سن ژرمن) در حالی که شواین اشتایگر دو گل زد و سه پاس گل برای هم تیمی هایش فراهم کرد. جالب اینکه آمار آنها در دیدارهای داخلی هم مشابه است. هر دو بازیکن روی 10 گل تاثیر داشتند. ژاوی 5 گل و 5 پاس گل فراهم کرد و در مقابل، شواین اشتایگر 7 گل زد و 3 پاس گل داد.
درصد پاس های موفق در فصل 13-2012 (فقط چمپیونزلیگ):
ژاوی: 95.2 درصد (2250/ 2364 پاس کامل)
شواین اشتایگر: 87.3 درصد (1640/1878 پاس کامل)
آمار پاس های کامل ژاوی بی نظیر است و حتی سایر هافبک های بارسا هم چنین آماری ندارند. او دائما توپ را در زمین جلو و عقب می برد و یکی از عناصر غیرقابل انکار سبک مالکیتی و سیال بازی بارساست.
شواین اشتایگر نسبت به ژاوی ویژگی های هجومی بیشتری دارد و تعداد های گل های بیشتر او، این را نشان می دهد. درصد پاس های درست او قابل ملاحظه است.
یکی از آمارهای درخشان ژاوی در چمپیونزلیگ، 58 پاس اشتباه در 13 ساعت بازی در رقابت های این فصل لیگ قهرمانان است او در این مدت 1200 پاس داده است.
سن پیوستن به باشگاه های شان:
ژاوی: 11 (1991)
شواین اشتایگر: 13 (1998)
ژاوی در سال 1991 وارد آکادمی لا ماسیا شد؛ سالی که قهرمانی های بارسا زیر نظر یوهان کرویف آغاز شد. به این ترتیب او فرصت داشت تا بازی های الگویش، پپ گواردیولا، وسایر سوپر استارهایی که اولین قهرمانی بارسا در چمپیونزلیگ در سال 1992 را به دست آوردند، از نزدیک تماشا کند. او بعد از بازی برای تیم بی بارسا، در اولین بازی رسمی اش برای آبی و اناری ها گلزنی کرد و در همان روزها، شواین اشتایگر به تیم جوانان بایرن پیوست.
ستاره آلمانی هم مانند ژاوی برای مدتی در تیم دوم باشگاه بازی کرد و اولین بازی رسمی اش برای بایرن را در سال 2002 و در چمپیونزلیگ مقابل لانس انجام داد. ژاوی تاکنون تقریبا 700 بازی برای بارسا در همه رقابت ها انجام داد. شواین اشتایگر با 5 سال سابقه کمتر از ژاوی، تاکنون بیش از 400 بار برای باواریایی ها به میدان رفته است.
نبردهای رود رو (بازی های باشگاهی و بین المللی):
ژاوی: سه پیروزی، بدون باخت و تساوی
شواین اشتایگر: بدون پیروزی و تساوی، 3 باخت
شواین اشتایگر و ژاوی هر دو در پیروزی درخشان 4-0 بارسا مقابل بایرن در نوکمپ که در سال 2009 برگزار شد، به میدان رفته بودند. ژاوی در آن دیدار موقعیت های زیادی برای هم تیمی هایش ایجاد کرد. شواینی در دیدار برگشت در آلیانس آره نا حضور نداشت؛ دیداری که با تساوی 1-1 به پایان رسید.
این دو دو بار دیگر در دیدارهای ملی مقابل هم قرار گرفتند. ابتدا در فینال یورو 2008 که اسپانیا با پیروزی مقابل آلمان توانست به ناکامی هایش در سطح ملی پایان بدهد. ژاوی نقش مهمی روی گل فرناندو تورس داشت.آنها دو سال بعد در نیمه نهایی جام جهانی بار دیگر با هم بازی کردند که بار دیگر ژاوی پاس گل کارلس پویول را فراهم کرد تا ماتادورها با پیروزی 1-0 راهی فینال جام جهانی شوند.
حضور در رقابت های جام جهانی:
ژاوی :14 (11 پیروزی، 2 شکست، 1 تساوی)
شواین اشتایگر: 14 (10 پیروزی، 3 شکست، 1 تساوی)
بعد از قهرمانی در رقابت های جام جهانی زیر 20 سال در سال 1999، ژاوی در سال 2002 اولین حضورش در جام جهانی را تجربه کرد. او در کره- ژاپن در سه بازی برای اسپانیا به میدان رفت اما نتوانست مانع از حذف تیمش در مرحله یک چهارم نهایی مقابل کره جنوبی شود. او در جام جهانی 2006 در همه بازی ها برای اسپانیا بازی کرد و سپس در جام جهانی 2010 توانست عنوان قهرمانی جهان را به دست بیاورد.
شواینی اولین حضورش در جام جهانی را در سال 2006 و در ورزشگاه آلیانس آره نا تجربه کرد. او در جام جهانی 2010 هم عضو تیم آلمان بود اما در نیمه نهایی مقابل اسپانیا شکست خوردند و بار دیگر به رتبه سوم اکتفا کردند.