به گزارش وبلاگ کانون هواداران بایرن مونیخ در ایران٬ پس از جنگ داخلی اسپانیا(39-1936) و حمایت آلمانها از فرانکوی فاشیست در مقابل اکثریت چپ گرا در میان دو جنگ جهانی، نبرد اسپانیایی ها و آلمانها امروز در جبهه ی دیگری پیگیری میشود.
این دو ابر قدرت فوتبال اروپا و جهان فاصله ی معنا داری با دیگر لیگها و حتی تیمهای ملی دنیا ایجاد کرده اند و در یک پروسه به این سطح نائل آمده اند. در لیگ قهرمانان اروپا دو تیم قهرمان فصل قبل لیگهای آلمان و اسپانیا در یک سو و دوتیم قهرمان این فصل همین لیگها در سوی دیگر، در اولین پرده از فستیوال فوتبال بهترینها سه شنبه و چهارشنبه ی هفته ی جاری هیجان را به دوستداران و طرفدارانشان هدیه خواهند داد. هر چهار تیم این رقابتها سابقه ی قهرمانی در این رقابتها را دارند و مجموعا 18 قهرمانی در کارنامه ی آنهاست . وستفالن و آلیانس آرنا میزبان سکانس اول این تئاتر احتمالا دراماتیک خواهد بود ، جایی که بازیگردانان آن 25 نفر از 50 بازیکن برتر سال گذشته ی فوتبال جهان را – البته به انتخاب گاردین - در میان خود میبینند.
حاصل 6 دیدار رسمی بایرن و بارسلونا سه پیروزی برای مونیخی ها و دوتساوی بوده است ، اما باید توجه کرد که آخرین برد آنها به سالها پیش برمیگردد فصل 98-99 جایی که در دوبازی رفت وبرگشت موفق شدند1-0 و2-1 بارسایی ها را به زانو در بیاورند. ولی در آخرین بازی که به برد یکی از طرفین منجر شده آنها در لیگ قهرمانان 2009 با 4 گل در نیوکمپ تحقیرِ تیکی تاکای نوظهور بارسا شدند. پر افتخارترین تیم آلمانها با 4 قهرمانی لیگ قهرمانان، 1قهرمانی لیگ اروپا، یک قهرمانی جام در جام اروپا، 22 قهرمانی بوندس لیگا و 15 قهرمانی جام حذفی آلمان اما امروز آنها از فلسفه ی اف سی هالیوودی خود جدا و دوباره به اف سی برایتنیگه (پل برایتنر و رومنیگه) رو آورده اند. آنها میخواهند 3 نایب قهرمانی دردناک فصل گذشته را به سه قهرمانی شیرین تبدیل کنند که فعلا حداقل در 50 درصد راه موفق بوده اند. باواریایی ها در لیگ متوسط گل زده ی 3 در هربازی را ثبت کرده اند، آنها با 14 گل خورده یعنی 21 گل کمتر از تیم دوم جدول تفاضل گل خیره کننده ی +75 را فعلا برای طرفدارانشان به یادگاری گذاشته اند. خط آتش و دفاع مردان باواریا در لیگشان بدون شک بی رقیب است. بایرنی ها این فصل حتا اگر دو جام باقیمانده را هم فتح کنند ، قول سکان هدایت تیمشان را برای فصل بعد به جوزپه گواردیولا داده اند. معنای فوتبال منطقی و دقیق و با برنامه ی باشگاه اف سی بایرن مونیخ کاریست که آنها با یوپ هینکس خواهند کرد که آنرا یکبار پس از سه قهرمانی بوندس لیگا و اولین قهرمانیشان در جام باشگاههای اروپا مقابل اتلتیکو مادرید در سال 1975 با ادو لاتِک کرده بودند، حدس میزنید نتیجه چه شد ؟ آنها با دتمار کرامر دوبار پیاپی در سالهای 76و77 قهرمانی اروپا را با پیروزی در مقابل سنت اتین و لیدزیونایتد و جام بین قاره ای را با دوگل مقابل کروزیروی برزیل جشن گرفتند. بی احساس های مونیخی رکورددار ناکامی در فینال رقابتهای لیگ قهرمانان با 5 بار نایب قهرمانی هستند. . به هرحال منتظرِ تکرار تاریخ به نوعی دیگر خواهیم ماند.
کاتلانیهای بندر بارسلون با سابقه ی چهار قهرمانی در لیگ قهرمانان که سه تای آن در 7 سال اخیر بوده است، پر طرفدارترین تیم اروپا ، در چند سال گذشته به ترتیب لاپورتا، کرایف و گواردیولا (خالقین ِ دوباره ی تیکی تاکا ) را کنار گذاشت تا بر اساس سیستم فلسفی لاماسیا جلو برود . بارسلونا فصل را رویایی آغاز کرد ، بهترین شروع تاریخ ِ لالیگا را با گرفتن 55 امتیازاز 57 امتیاز ممکن تا هفته ی نوزدهم را این فصل یاران ِ تیتو به نام او رقم زدند. آبی و اناریها در بازی لوانته هر 11 بازیکن درون زمینشان را محصولی از لاماسیا میدیدند تا تیکی تاکا را رسما به نام خود ثبت کنند. با اعلام بیماری سرطان ِ تیتو این تیم همیشه در روند ِ سعود ناگزیر به بحرانی اجتناب ناپذیر رفت تا جواب دندان شکنی برای منتقدینی باشد که میگفتند بارسلونا تنها با قدرت ستارگان خود ساخته اش به جلو میرود. 10 روز کابوس وار با دوشکست پیاپی در لیگ و جام حذفی آنهم در الکلاسیکو و در میان آن بازی ضعیف برابر میلان و باخت 2-0 در سن سیرو ذهن همه را به این سوال کشاند که آیا عصرِ توتال فوتبالِ نوین لامسیا یا همان تیکی تاکا به پایان رسیده است ؟ جادوی مسی و یارانش و بازگشت تیتو خیلی زود با برد 4-0 برابر میلانِ جان گرفته ثابت کرد که بارسا نقطه ی مینیمم نتایج سینوسی اش را پشت سر گذاشته و غرور قبلی را بازیافته است. بارسا این بازیها را نه با حداکثر توان که منطقی در دوبازی با سن ژرمن ادامه داد و باز هم با خلاقیت چند دقیقه ای ستاره ی بی بدیل فوتبال دنیا لیو مسی با دو مساوی بردگونه به پنجمین نیمه نهایی پی در پی قدم بگذارد. آزلگرونا (لقب بارساییها)با همین سیستم در مقابل ورژن ضعیف تر بایرن موفق بوده اند، حالا باید دید در مقابل نسخه ی اصلاح شده ی کم نقص مونیخی ها چه نتیجه ای خواهند گرفت. خط دفاعی آنها با 33 گل خورده در لیگ نقطه ی ضعف آنهاست و همچنان ماسکرانو و پویول را در اختیار نخواهند داشت ولی باید اشاره کرد که ترکیبهای دفاعی جدید آنها معمولا در بازیهای بزرگ جواب داده است. خط حمله ی زهر دار کاتالان ها اما ، به رهبری لیو مسی با متوسط بیش از 3 گل در هر بازی دیوار دفاعی هر تیمی را به هراس می اندازد .تیم بارسلونا در همه ی 302 بازی پیشین در تمامی رقابتها توپ و میدان را بیشتر از حریفان در اختیار داشته است. صفحه ی باشکوه رکوردهای تیمی در سایت اف سی بارسلونا ، ثابت میکند که آنها در معجزه تخصص دارند و "فراتر از یک باشگاه " برازنده ی آنهاست .
بی شک دنیا منتظر این بازیست ، چون خوشبینانه یا بدبینانه این جنگ بین دوتیمی که یکسال تاسیسشان با هم فاصله داشته است (1899و 1900 ) ، پتانسیل این را ندارد که جذاب نباشد.
خانه ی اپرای فوتبال و بزرگترین استادیوم آلمان ،ورزشگاه همیشه پرِ وست فالن میزبان بازی حساسیست. سیاه و زردهای دورتموندی یکبار در سال 97 قهرمانی این رقابتها را به هوادارانشان هدیه داده اند. آنها در دو فصل گذشته بوندسلیگا نمایش خیره کننده ای داشته اند. در این فصل آنها در گروه مرگ بالاتر از رئال و منچستر سیتی در رتبه ی اول قرار گرفتند . بروسیایی ها تنها تفاوت 4 تیم نیمه نهایی پارسال را رقم زده اند و امیدوارند همانند چلسی که میهمان ناخوانده ی بزرگان نامیده میشد، جام را تصاحب کنند . یورگن کلوپ با تغییراتی که در این تیم به وجود آورده 3 جام ارزشمند برای زرد و مشکی ها بدست آورده است . وقتی او در زمانی که در 8 تیم حضور داشتند این جمله را گفت که" تا همین جا برای ما بس است" ، به نظر نمی رسید که آنها معجزه ی دو هفته ی پیش را رقم بزنند و در دقایقی که همه فکر میکردند چربش اسپانیایی ها در نیمه نهایی بیشتر خواهد بود ، ثابت کردند هرکاری از تیم یکدست و تراشیده شان بر میآید حتی دوگل در 3 دقیقه در برابر مالاگا و جشن صعود. کلوپ میخواهد نشان دهد جانشین خوبی برای یواخیم لو خواهد بود . بوروسیایی ها چیزی برای از دست دادن ندارند آنها توانایی شکست دادن رئال را در همین فصل نشان داده اند و نترس بودن آنها چاشنی زیبایی بازی ای خواهد شد که شاید حالاحالا ها برای دورتموندی ها خاطره بماند.
موفقترین تیم تاریخ فوتبال اسپانیا و موفقترین تیم تاریخ فوتبال اروپا و موفق ترین تیم فوتبال قرن ۲۰ به انتخاب فیفا مترصد رسیدن به دهمین جام قهرمانی چمپیونزلیگ هستند . تنها ایرادِ نسبتا وارد به 9 قهرمانی گذشته ی آنها قهرمانی دوران ابتدایی جام قهرمانان است که با حضور چهار تیم برگزار میشد . کرکس ها از آمدن کالدرون به بعد (2000) لقب کهکشانی هارا یدک میکشند. تقریبا بازیکنی در مقابل پیشنهادات او مقاومت نکرده است . آقای خاص آخرین و جنجالی ترین خرید اوست کسی که تنها این جام را درکلکسیون 3 ساله ی خود با قوهای سپید مادریدی کم دارد. او سال گذشته 100 امتیاز از114 امتیاز ممکن لیگ را کسب کرد و تیمش 121 گل در لالیگا به ثمر رساند آمار فوق العاده ی 3.55 گل در هربازی. آنها یا 23 برد پس از بازی با گالا بهترین تیم 3 سال اخیر لیگ قهرمانان هستند ." مو " با تغییراتی که در سیستم تیمش داده دفاعش را تقویت کرده و نسبت به نیمه ی اول فصل، فوتبال کم نقص تری به نمایش میگذارد ، او در ذهن هواداران مادریدی هم خودش را جا انداخته است با سه برد در الکلاسیکو دراین فصل و حتا با وجود نیمکت نشین کردن ایکرکاسیاس دروازه بانِ به زعمِ هواداران، مقدس ِ مادریدی . شانس دیگر رئال این است که دورتموند بازیکنی شبیه رونالدو و مسی ندارد که اتفاقات ویژه ای رقم بزنند. آنها برای این به آلمان میروند که در بازی برگشت با خیال راحت در برنابئو رویای رسیدن به ومبلی را محقق کنند. کریس رونالدو هم انگیزه های فراوانی دارد که فاصله اش را بارقیب سنتی اش در گلهای زده بیشتر کند. ارواح سفید در بازی برگشت با گالاتاسرای اشتباهات زیادی داشتند و اگر نبود درخشش فوق العاده ی بازی رفت و گل دقایق ابتدایی بازی برگشت شاید جام را ازدست رفته میدیدند. به هر حال کهکشانی های 2 در خط هافبک و پیشانی حمله احساس خطر نمیکنند و تنها ریسکی که متوجه تیم آقای خاص است دفاع بسیار متغیر آنهاست . آیا آقای خاص دست پر مادرید را ترک خواهد کرد ؟